Wat kan je doen bij een arbeidsconflict?

Bij een slechte relatie met je werkgever of collega kan de werksfeer er erg op achteruit gaan en  voel je je misschien niet meer op je gemak, hier ga je lezen wat een arbeidsconflict precies inhoudt en wat je er aan kan doen.

Wat is een arbeidsconflict?

Bij een arbeidsconflict spreken we van een conflictsituatie tussen de werknemer en de werkgever, het kan ook zo zijn dat het conflict bestaat tussen twee werknemers. We spreken officieel over een arbeidsconflict als het conflict langdurig duurt en niet wordt opgelost. Door dat het conflict lang duurt en niet kan worden opgelost / wordt opgelost raken mensen gefrustreerd en voelen zij zich belemmerd.

Mediator bij een arbeidsconflict

Bij een arbeidsconflict tussen de werkgever en de werknemer of tussen de werknemers kan er worden gekozen voor een mediator. Een mediator heeft als doel om een onderling conflict op te lossen, de mediator zorgt ervoor dat de partijen met elkaar in gesprek komen. De mediator heeft de leiding over het gesprek en zorgt dat de belangen van beide partijen boven tafel komen. Op deze manier moeten de partijen uiteindelijk zelf met een oplossing zien te komen.

Voor welke conflicten is een mediator geschikt?

Een mediator kun je in principe op alle momenten van een conflictsituatie al inschakelen. Wanneer er een conflict plaatsvindt tussen de twee partijen zijn soms de mogelijkheden en belangen niet bekend bij elkaar. Door het inschakelen van een mediator kan hier duidelijkheid in komen. Tijdens het gesprek wat gevoerd wordt met de mediator zullen de twee partijen elkaars belangen en mogelijkheden moeten delen met elkaar en als dit gebeurd is wordt het al snel duidelijk of er nog enige opties open staan. Na zo’n gesprek is het meestal wel duidelijk of de partijen nog door gaan met elkaar of juist niet.

Inschakelen mediator

Heb jij last van een belemmerd gevoel op de werkvloer en wil je een arbeids mediator inschakelen? neem dan nu contact op met De ArbeidsMediator. Bij de ArbeidsMediator kun je contact leggen met een gecertificeerde mediator.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *