Waarom een specialist arbeidsrecht inschakelen?

Wanneer een contract tussen werkgever en werknemer getekend wordt, wordt uitgekeken naar een prettige samenwerking, maar aangezien de twee partijen verschillende belangen hebben, komen ze soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dit kan tot conflicten leiden en soms zelfs tot ontslag. In zulke situaties is het belangrijk voor beide partijen om een specialist arbeidsrecht in te schakelen. Deze zal voor de rechten van zijn partij opkomen, zodat zijn client het beste van de situatie kan maken. Wat kan de arbeidsrecht advocaat voor jou betekenen?

Hulp van de specialist arbeidsrecht voor de werknemer

Er zijn maar weinig dingen die erger zijn op de werkvloer dan het ontslagen worden op staande voet. Is dit jou overkomen? Dan is het aan te raden een advocaat om hulp te vragen. Ontslag op staande voet is namelijk niet alleen zeer pijnlijk, maar het ontneemt je ook bepaalde rechten. Zo zul je bijvoorbeeld geen WW-uitkering krijgen van het UWV, omdat je ‘verwijtbaar werkloos’ bent geworden. Ook krijg je geen ontslagvergoeding. Ontslag op staande voet vecht je dus het beste aan met een goede advocaat. Daarnaast kan een advocaat je arbeidscontract of je beëindigingsovereenkomst doorlezen en je het nodige advies geven. Heb je een arbeidsconflict, heb je hulp nodig bij de onderhandeling van je ontslagvergoeding, houdt je werkgever je loon achter of ben je ontslagen vanwege ziekte? Een specialist arbiedsrecht treedt op in jouw belang.

Hulp van de specialist arbeidsrecht voor de werkgever

Niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever kan een arbeidsrecht advocaat inschakelen wanneer hij hulp nodig heeft bij bepaalde kwesties. Een arbeidscontract beëindigen mag niet zomaar en om er zeker van te zijn dat je alle rechten van je werknemer in acht neemt, is het verstandig een advocaat om advies te vragen. Hij kan je helpen bij ontslag op staande voet en ontslag met wederzijds goedvinden, maar ook bijvoorbeeld bij ontslag wegens een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid. Zit je er juist over te denken een nieuwe werknemer aan te nemen? De advocaat kan je helpen met het opstellen van een arbeidsovereenkomst met een goed relatie- en concurrentiebeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *