Op zoek naar een nieuwe baan

outplacement

Het kan voorkomen door een gebeurtenis of situatie dat het beter is dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan, wanneer je betaald op zoek gaat naar een nieuwe baan wordt dit outplacement genoemd. Hierbij krijg je begeleiding om ander werk te zoeken, of kun je in sommige gevallen zelfs voor een totaal andere richting kiezen. Hierbij kom je dan niet meer terug op je oude werkplek, wel wordt er een termijn afgesproken van een aantal maanden om ander werk te vinden. Heb je binnen die tijd geen nieuw werk gevonden dan wordt je ontslagen.

outplacement

Kies je voor een vergoeding?

Vaak wanneer je moet vertrekken zonder het te willen, wordt er een vergoeding aangeboden door de werkgever. Enthousiast wordt er vaak voor geld gekozen, in de hoop snel aan een baan te komen. Toch kun je beter voor outplacement kiezen, over het algemeen valt het altijd tegen hoe snel je een andere baan hebt gevonden. Tegenwoordig is het niet eenvoudig een goede baan te vinden, je zal zien dat je de begeleiding hard nodig hebt om een baan naar je zin te vinden. Het is verstandig om met je naasten te praten, over de mogelijkheden en de keuzes die je staan te wachten.

Welk bureau is geschikt?

Heb je besloten dat je gebruik wilt maken van outplacement, dan rest nog de vraag met welk bureau je in zee moet gaan. Het belangrijkste is dat je een goede verstandhouding hebt met het bureau, is dit aangesteld door je werkgever dan kan dit als bepaalde druk worden ervaren. Je huidige werkgever wil zo snel mogelijk dat je een andere baan hebt, ga daarom in gesprek met het bureau over hoe zij in deze situatie omgaan en wat er allemaal wordt besproken met de werkgever. Feit is vaak dat je werkgever betaald en dus precies wil weten hoe de vork in de steel zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *