In een echtscheiding met kinderen? Laat het begeleiden door een mediator

Laten we vooropstellen dat het altijd heel vervelend en heftig is om in een echtscheiding verzeild te raken. Dit geldt voor iedereen die er direct bij betrokken is. Echter moeten we ook concluderen dat de situatie zelfs het vervelendst is wanneer het gaat om scheidende ouders van een of meerdere kinderen. Voor kinderen is de scheiding van hun ouders namelijk een bepalende gebeurtenis in hun leven, eentje die heel veel impact kan hebben. 

Alleen daarom al is het aan te raden om er alles aan te doen je echtscheiding in een zo vreedzaam mogelijke sfeer te laten plaatsvinden. Hierbij zou het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar een uitstekende zet zijn. Zo’n bemiddelaar wordt ook wel een mediator genoemd. Het bemiddelingsproces heet dan ook mediation. Al bij al kun je mediation zien als een poging op de scheiding zo goed en vredig mogelijk af te handelen.

Scheidingsbemiddelaar

Het belang van goed ouderschap na de echtscheiding

Voor kinderen is het uit elkaar gaan van de ouders vaak nog erger dan voor de ouders zelf. Echter is de manier waarop de echtscheiding tot stand komt nog altijd van een onvoorstelbaar groot belang. Zo is uit diverse ongelukken gebleken dat kinderen van ouders die al ruziemakend uit elkaar gingen deze gebeurtenissen voor de rest van hun leven als traumatisch kunnen zien. Hun dagelijkse levens en karakters worden daar zelfs tot op hoge leeftijd door beïnvloed. Kinderen van vreedzaam scheidende ouders laten wat dat betreft een heel ander beeld zien. Deze kinderen ontwikkelen zich doorgaans niet of nauwelijks minder goed dan kinderen van wie de ouders nog bij elkaar zijn. Genoeg reden om de zaken rond je echtscheiding niet uit de hand te laten lopen én om dus een scheidingsbemiddelaar in te schakelen voor jullie zaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *